/>
www.mobarn.noVåre barnehager

God påske!

Endelig er det palmehelg og en solrik påske begynner.

I år er påsken ekstra sent på året, men desto bedre å kunne ta none dager fri til å slappe av med sine i vårsola.

I barnehagen har vi forberedt oss til påsken ved å lage påskepynt og gå på tur på jakt etter påskeegg og påskeharen.

De største har også vært på påskevandring i kirka, det var en fin opplevelse.

Det er spennende å se at det spirer og gror, og både hestehov og gress blir grundig undersøkt.

Rammeplanen sier at opplevelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturressursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling. Det står også at barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider.

Dette året har vi i Mobarn Røsandåsen barnehage spesielt fokus på natur og miljø, og da er det helt naturlig for oss å lete etter påskeharen ute. På tur til lavvoen tirsdag fikk Marihønebarna en spennende opplevelse. Der - rett ved lavvoen - var nettopp påskeharen oppe i et tre! Og i flere av trærne hang det små pakker med kokte egg i fine farger som barna fikk renske og spise.

Ikke nok med dette, men persoanlet ble forandlet til kyllinger som måtte forsøke å finne det stoooore påskeegget. Men før de kom fram møtte de en streng hane... Heldigvis fant de egget til slutt, og det var fylt med druer:-)

De andre barna i barnehagen har også hatt besøk av en meget aktiv påskehare. Her et lite utsnitt frra da han var utenfor hos de yngste barna:

Det var litt skummelt, men veldig spennende. Og oppi egget lå det en yoghurt til hvert av barna.

Tradisjonen tro hadde vi også i år en veldig koselig morgenstund med foresatte og barn til frokostbuffet. Det er utrolig spennende for barna å få vise fram barnehagen til sine nærmeste, og å vise søsken og foreldre fram til oss i personalet. Det er godt å føle fellesskap for både små og store. 

Vi ønsker alle en riktig hyggelig påske!