www.mobarn.noVåre barnehager

Kosthold

I Mobarn Røsandåsen barnehage tilbyr vi ernæringsrik og sunn mat.

Barna lærer seg gode spisevaner og vi legger vekt på rutiner ved måltidene slik som at alle barna skal vaske hendene før de setter seg på faste plasser. Vi har lys på bordene og forsøker å gjøre måltidene til en hyggelig stund for store og små. Vi tar osss god tid og har faste måltider gjennom dagen.

Vi følger Sosial- og helsedepartementets råd om kosthold i barnehager, og måltidene hos oss består av fiberrik mat med grønnsaker og frukt. Vi tilbyr også varm mat en til to ganger i uka.

Daglige måltider i barnehagen gir gode muligheter for læring på mange områder, som for eksempel språk og samspill med andre. En dag i uka har også hver avdeling kjøkkenet til disposisjon, der de kan lage mat sammen med barna. Disse dagene innbyr til mye matglede, og gir barna erfaringer med blant annet mengder og antall, følelse, smak og lukt.

I følge helsedirektoratet, sammenfaller et sunt kosthold med et mer miljøvennlig kosthold ved at mattilbudet dreies mot mer plantebaserte matvarer, samt fisk og mindre kjøtt, spesielt mindre rødt kjøtt. Som sertifisert miljøfyrtårn, bidrar selvsagt Røsandåsen til dette, ved at vi blant annet et utvalg av økologisk mat  barnehagen, samt at vi har en kjøttfri dag i uken.