/>
www.mobarn.noVåre barnehager

Høsten i Røsandåsen

For en forrykende sensommer og høst vi har hatt!

Vi startet dette barnehageåret med å ferie oss selv. Barnehagen er blitt hele 10 år i år, og vi har foretatt noen oppgraderinger i den forbindelse. Hele området rundt barnehagen er malt opp med veier, rundkjøringer, fotgjengeroverganger, busslommer, vaskehall og bensinstasjon!Begivenheten ble behørig feiret med besøk blant annet av Venny og Naffen:

Samme uken ble det arrangert Framsnakkingsfestival på øya, og vi deltok også på denne:

I tillegg til å ha fokus på trafikksikkerhet, har vi også stort fokus på psykisk helse i år. Første del av årshjulet vårt har tema FELLESSKAP. I barnehagen jobber vi alltid om høsten med et spesielt fokus på tilvenning for de nye barna, og på den nye sammensetningen av barnegruppene. Vi markerte verdensdagen for psykisk helse med å dele ut stresshjerter til foresatte og reflekser til barna. Naboene til barnehagen fikk små kort i postkassene sine denne dagen:

                                                                                 

Som trafikkbarnehage er det viktig for oss å markere Refleksens dag 17.oktober. I år mørkla vi et rom slik at barna kunne lyse med lommelykter. De fant refleksvester og reflekser som var spredt rundt i rommet. Spennende, litt skummelt og kjempegøy:

Førskolebarna er godt i gang med årets aktiviteter:

Årets hovedtema for oss fra Rammeplanen er Antall, rom og form. Her ser dere hvordan leken til barna kan bli påvirket av det de opplever, ser og sanser irundt seg også i frohold til dette temaet:

Her hos oss har vi nå internasjonale uker. Vi lærer blant annet om flagg, dyr, mat og utrykningskjøretøy fra forskjellige land. Hver avdeling fokuserer på de landene noen av barna eller personalet har tilknytning til. I årshjulet for psyksik helse har vi nå kommet til temaet DEMOKRATI OG MENNEKSEVERD. Vi skal blant annet markere FN-dagen og Menneskerettighetsdagen, og har flyttet våre årlige internasjonale uker til denne måneden (fra mai) for å skape en bedre sammenheng for barna. Vi gleder oss til vi igjen skal arrangere Internasjonal festbuffet i samarbeid med foreldrene i barnehagen. Med dette ønsker vi dere alle en fortsatt fin høst.