www.mobarn.noVåre barnehager

Endelig vinter

Eventyrmåneden januar byr på sitt aller beste vintervær for tiden, og vi i Røsandåsen har kost oss med fartsfylt aking og olympiske leker denne uka.

I Rammpelan for barnehager står det at vi skal ha fokus på livsmestring og helse:

Barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling. Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner.

I vår barnehage har vi derfor blant annet fokus på psykisk helse gjennom hele året, og å tilbringe mye tid ute i frisk luft i naturen. Alle avdelingene er ute hver dag, og en dag i uka er det utedag med hovedfokus på tilrettelagt aktivitet og fri lek. Denne uka har vi fått utfolde oss ute på en måte som er sjelden her på øya, pga at vi sjelden har så fint vintervær. Når vi får en slik gave servert, legger vi planene våre om, slik at vi kan benytte oss av denne fantastiske mulgiheten. Det å tilrettelegge for måltid ute, rundt et bål, gir også godt grunnlag for samtale og fellesskap i barnegruppa.

 

De største barna har hatt aking på programmet hver dag, og førskolegjengen gikk til Håkonbakken på Bruhagen og akte sammen - men på avstand - med 3.trinn. Både barnehagen og skolen har blitt gode på koronasmittevern det siste året, så vi tok med merkespray og delte bakken i to:-) 

De minste har også hatt kjekke vinteraktiviteter denne uka. De har blant annet bygd snøhule - hvor ofte kan man dét på Averøya?; - ikke hvert år, ihvertfall! De har også akt og måkt og lekt i snøen hver dag i det kalde fine været.

Her ser dere pallen der barna fikk utdelt premie etter deltakelse i de Olympiske Leker. Inne har det vært mye forberedelser til neste ukes Eventyrsti, det skal dere få høre mye om i neste uke! To be continued....