www.mobarn.noVåre barnehager

Prideuke i sommerbarnehagen

Tradisjonen tro har vi også i år nye tema for hver sommeruke. Vi kickstartet det hele med å markere Pride for første gang. Dette var så fint at vi allerede planlegger en hel mangfoldsmåned til neste år!

Å markere pride betyr å markere samhold, solidaritet, respekt og toleranse og uttrykker alles rettighet til fritt å velge sin egen identitet. 

Vi har lært om regnbueloven og snakket om hva Pride egentlig betyr. Dette har ført til mange fine samtaler med mye undring om temaet. 

I følge Rammeplan for barnehagen skal barnehagen "fremme respekt for menneskeverdet ved å synliggjøre, verdsette og fremme mangfold og gjensidig respekt", samtidig som barnehagen skal "synliggjøre et mangfold i familieformer". 

Vi har gjennomført ulike formingsaktiviteter denne uka. På småbarnsavdelingen har de lagd silkepapirhjerter, og på storbarn har de lagd ulike dekorasjoner med utgangspunkt i barnas hender.

Vi har hørt på forskjellige typer musikk som et frampek til neste ukes sang- og rytmeuke. Vi har blant annet hørt på, og prøvd å synge med til Lillebjørn Nilsens klassiker "Barn av regnbuen"

Passende bekledning på denne jenta:-)

 

Vi ønsker dere en riktig god helg, en himmel full av stjerner og blått hav så langt du ser!