www.mobarn.noVåre barnehager

Årskavalkade 2021

Riktig godt nytt år! Fjoråret var det året da vi spilte inn musikkvideo og ble kjendiser:-) Hovedbildet i denne artikkelen speiler godt hvordan året var. Vi hadde med englevingene våre overalt, og vi var store deler av året inndelt i kohorter, også oppe på Røsandberget.

JANUAR:

Vi arrangerer Eventyrsti ute i skogen vår hvert år i januar. Hele måneden har vi fokus på eventyr, og alle avdelingene velger seg "sitt" eventyr der de lager en kunstinstallasjon. Det har etterhvert blitt mange ulike kunstverk og vi tar de frem igjen årv etter år. 

Heksa kommer på sopelimen sin og lager gryterett av edderkopper og blod som noen av barna faktisk tør å smake på;-)

De tre bjørnene sitter her og passer på grøten sin i tilfelle Gullhår kommer forbi. Ser ut for at bamsefar får litt hjelp med spisngen på dette bildet.

 

FEBRUAR:

Denne måneden har vi mange merkedager, og under ser dere to av disse. Vi feirer også karneval denne måneden.

Fastelavensris på småbarnsavdelingen. 

Vi er øvingsbarnehage for barnehagestudenter, og her ser vi en 2.årsstudent som hadde samlingsstund ute i anledning samenes nasjonaldag.

 

MARS:

Tidlig påske i 2021, så vi brukte tid på forberedelser til dette og å snakke med barna om nytt liv og  det å ta vare på alt som spirer og vokser. 

En meitemark finner nye veier via omsorgsfulle hender.

Innspillingen av musikkvideoen Fallen Angel er i gang! Vi begynte arbeidet med planlegging i januar og øvde i februar, før vi begynte med innspilling i mars. Dette var en liten del av et større prosjekt vi deltar i som heter No borders for English - et Erasmus+prosjekt der vi samarbeider med barnehager i Latvia, Tyrkia, Romania og Tsjekkia.

Påskeharen kom på besøk. Han hadde med påskeegg til alle avdelingene med friske fine gulrøtter oppi. Barna ble veldig takknemlige og glade for at haren delte det hen syntes var det aller beste "godteriet"!

 

APRIL:

Etter påske begynte vårsola å varme oss. Hestehoven spratt opp og vi var mye ute. Lavvoområdet ble oppgradert og vi utforsket nærområdet vårt.

Fysisk fostring høyt og lavt:-)

 

MAI:

Tix representerte Norge i Eurovision 18.mai, og vi brukte englevinger i 17.maitoget vårt. Tix og vi utvekslet fine meldinger på nasjonaldagen <3 Både han og vi jobber for god psykisk helse for barn og unge.

Vi er Miljøfyrtårn og har i alt vi gjør et stort fokus på å ta vare på naturen. Barna vet at vi skal rydde etter oss når vi er på tur. I løpet av 2021 hadde vi flere markeringer direkte rettet mot miljøarbeid. Vi har blant annet ryddet Røsandstranda for søppel, vi har markert grønn superdag og blitt resertifisert som Miljøfyrtårn.

 

JUNI:

I år markerte vi Pride for første gang, og vi startet også sommeren med temauker der vi blant annet hadde en sanguke, en naturuke og en OLuke.

For oss handler PRIDE om mangfold - det å ta vare på alle uansett hudfarge, nasjonalitet, kjønn og familieform.

Vi lager LANDART med løvetann.

Markering av verdens miljødag!

 

JULI:

Sommerbarnehagen fortsatte med forskeruke og mye annet gøy!

Her skapte barna selv et vulkanutbrudd gjennom et artig og spennende prosjekt. De jobbet også en dag med papir og vann, og ulike forsøk knyttet til dette:

 

AUGUST:

Denne måneden markerer slutten på ett barnehageår og begynnelsen på et nytt. Det er både avskjeder og velkomster, latter og tårer.

Tur til Brevikstranda i nydelig vær.

Her er et glimt fra sommerOL i barnehagen. Vi konkurrerte i ulike grener: lengdehopp, sykkelritt og vi arrangerte selvsagt også medaljeseremoni.

 

SEPTEMBER:

Vi har fokus på vennskap og tilvenning til ny hverdag for store og små i barnehagen. 

Her er vi på tur til Røsandstranda.

 

Vi markerer nasjonal brannvernuke hver september. Vi har vanligvis besøk av brannbil og besøk til brannstasjonen på plakaten, men korona har de siste par årene satt en stopper for dette. Vi gjør det beste utav det og finner nye metoder for å gi barna forståelse av brannvern. Førskolebarna jobber i tillegg med brannbamsen Bjørnis. 

 

OKTOBER:

Denne måneden har vi fokus på FNdagen og internasjonalt samarbeid. Vi er heldige og har mange nasjonaliteter representert både blant ansatte og barn, og har markert FNdagen gjennom en årlig internasjonal festbuffet. Foreldre og ansatte bidrar med mat fra sitt hjemland. 

Et flott kunstverk laget av naturmaterialer!

 

NOVEMBER:

Årshjulet er snart kommet rundt, og snøen er tilbake i akebakken vår!

Enda en tradisjon i barnehagen i november - discofesten er et "must"!

 

DESEMBER:

Julemåneden var magisk dette året. Rampenissen var på ferde hver dag, og vi nisset og sang gjennom hele desember. Presten var på besøk også, - før koronaen igjen ga oss gult nivå og besøksstopp. Pandemien har vært merkbart tilstede, men vi har vært heldige og være lite berørt av smitte. Vi har måttet lære oss å leve med trafikklysmodellen, og har vært på både rødt, gult og grønt nivå igjennom året. Forhåpentligvis vil det nye året bringe oss nærmere en normaltilstand i samfunnet og i barnehagen igjen.

I desember markerte vi også FNs internasjonale solidaritetsdag gjennom en hinderløype i Kompani Lauritzen-stil. Temaet var "leave noone behind", så alle hjalp hverandre slik at vi kom oss gjennom løypa.

Jul i Svingen på lerret i skogen et par dager før julaften. 

---------------------------------------------------------------------

Takk for et fantastisk år med tradisjoner og nye opplevelser.

Kongen vår hadde - som alltid - en veldig fin nyttårstale. Disse ordene har vi merket oss, og personalet i Røsandåsen jobber med dette som grunnlag ved oppstarten av det nye året: 

Jeg håper vi kan gå inn i det nye året med tid og krefter til det som styrker oss: Ved å lytte til hverandre med interesse og innlevelse. Ved å finne tilbake til vennskap og gode samtaler. Ved å tro på at hver og en av oss kan bety noe for andre mennesker.

VEL MØTT 2022, VI ER KLARE!