/>
www.mobarn.noVåre barnehager

Landart

Rammeplanen sier at personalet i barnehagen skal synliggjøre og skape estetiske dimensjoner i barnehagens inne- og uterom. Det skal også legges til rette for at barna skal kunne uttrykke seg estetisk gjennom ulike teknikker, materialer og verktøy. Det første bildet er fra en tidligere landartoppgave mens vi var ute av barnehagens område på tur ved Røsandberget.

Barna fikk i dag oppgave om å samle steiner og andre naturmaterialer som de fant ute, til å lage bilder. Kreativiteten blomstret i de ulike gruppene:

Disse guttene startet med noe som de selv syntes lignet på et basseng:

De fylte dette bassenget med gress og fant ut at de to spadene kunne også brukes, men at det da begynte å ligne mer på en matrett:

Da var det greit å strø på litt salt og pepper (sand fra sandkassen):

Én syntes plutselig de to spadene kunne minne om vinger på et fly, og de fant fram bøtte til cockpiten og en rake som kunne være hale. Den gule koppen i bildet ble etterhvert satt inn i cockpiten som stol for piloten:

 

 

Denne gruppa valgte å lage et ansikt:

...og til slutt ble det en hel kropp MED en hund ved siden av:

 

Denne gruppa valgte samme strategi som den forrige der de lagde et ansikt først, og fylte ut med hår og etterhvert en kjole:

Glade barn syntes dette var kjekke oppgaver og de lærte av hverandre og kommuniserte på en god måte gjennom oppgavene. De ga hverandre ros for nye idéer, og mange lot seg rive med i knstuttrykkene de lagde.