www.mobarn.noVåre barnehager

Vintergleder 2024

Første del av 2024 har gitt oss både storm og regn, men også fine dager med både sol og snø.

Gjennom hele året jobber vi med fagområdene som rammeplanen vår beskriver. Disse fagområdene ser dere malt på veggen her på Tusenbeinet og Skogsmusa. Vårt hovedfokus for tiden er kunst, kultur og kreativitet, men vi forankrer selvsagt også de ulike temaene vi til enhver tid jobber med, inn mot alle disse ulike fagområdene. 

Januar er altid EVENTYRMÅNED hos oss i Røsandåsen. Vi jobber intensivt med et eventyr per avdeling som de fordyper seg i, eventyrene blir valgt sammen med barna hvert år. 

Dette året har småbarn valgt Bukkene Bruse, Harepusen har valgt De tre små grisene og Marihøna har spesifisert sin vri på Bukkene Bruse inn mot den populære filmen om bukkene som nå går på kino - Bukkene Bruse i badeland. Dette er flotte aktiviteter å sysle med om vinteren når vi er mer inne enn ellers om året. Når det er sagt så er vi fortsatt ute hver dag, og minst en gang i uka: fortsatt på tur uansett vær:-)

Inne på vårt eget uteområde har vi også utfoldet oss med akedag, samlinger og vi har blant annet bygd snøhule:

Maling er en aktivitet som kan gjøres på mange måter, og her ser dere eksempler på dette:

Disse første ukene av året har vi vært så heldige å ha to studenter fra barnehagelærerutdanningen hos oss i praksis. De har gjort mye spennende sammen med oss, blant annet har de hatt skyggeteater for småbarnsavdelingen.

Vi ønsker dere alle en riktig fin senvinter/tidligvår - noen ganger er det nødvendig å kose seg inne med en film på lerretet og kakao i koppen:-)